تغیر مسیر یافته از - فلسفه حجاب
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

فلسفه حجاب (قرآن)





مصونیت زنان و دختران اهل ایمان از آزار و اذیت دیگران، دلیل ماموریت آنان برای رعایت حجاب است.


۱ - حکمت حجاب



یـایها النبی قل لازوجک وبناتک ونساء المؤمنین یدنین علیهن من جلـبیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلایؤذین.. ‌ای پیامبر ! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: «جلبابها(روسری‌های بلند)خود را بر خویش فروافکنند، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا کنون خطا و کوتاهی از آنها سر زده توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.
احتمال داده شده که متعلق «یعرفن»، «من الاماء» باشد. ابن عباس و مجاهد گویند: جلباب مقنعه و روسری زنست یعنی با آن بپوشند سر و گردنشان را هر گاه برای حاجتی بیرون روند بخلاف کنیزهایی که با سر و گردن باز بیرون میروند.
جبائی و ابی مسلم گویند: مقصود از جلباب پیراهن و لباس و روسری و هر چیزیست که زن با او پوشیده میشود.
ذلک ادنی ان یعرفن فلا یؤذین یعنی این نزدیکتر است به اینکه شناخته شوند بزی خودشان که اینها زنان آزاد و نجیبه هستند و کنیز نیستند پس اهل هوا و شهوات ایشان را با مزاح و شوخی و متلک گفتن خود اذیت- نکنند، چون آنها با کنیزان شوخی میکردند، و چه بسا بود که منافقین از شوخی با کنیزان تجاوز کرده و سربسر زنان آزاد و نجیبه هم میگذاشتند، پس وقتی به ایشان میگفتند چرا این کار را کردی، میگفتند ما خیال میکردیم کنیز و برده هستند، پس خدا عذر ایشان را قطع نمود.

۲ - پانویس


 
۱. احزاب/سوره۳۳، آیه۵۹..    
۲. روح المعانی، آلوسی، ج۱۲، جزء ۱۲، ص۱۲۹.    
۳. مجمع البیان فی تفسیر القرآن، طبرسی، ج۸، ص۱۸۱...    


۳ - منبع



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «فلسفه حجاب (قرآن)».    


رده‌های این صفحه : حجاب | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.